В разгара на лятото пристигат изравнителните сметки за парно. Със

...
В разгара на лятото пристигат изравнителните сметки за парно. Със
Коментари Харесай

Изравнителни сметки ще опарят потребителите на парно

В разгара на лятото идват изравнителните сметки за парно. Със 7% повече са постройките, които имат да доплащат за употребяваната през зимата сила. Общо 57% от постройките с парно в София са употребили повече сила от платеното съгласно прогнозните данни и в този момент ще доплащат. Надплатилите са 39%. Това демонстрират данните на най-големия топлинен счетоводител у нас, предава bTV.

Изчисленията на друга компания за дялово систематизиране пък демонстрират, че към 12% от клиентите им, които имат да доплащат, дължат сред 100 и 150 лв. след действителния доклад на потреблението им.

„ Имаме по-дълъг сезон и по-ниски температури, което е довело до по-голямо потребление”, разяснява представител на една от компаниите.

Абонатите, които не са били регистрирани при 4-членно семейство рискуват да им бъдат начислени над 1000 лв. за топла вода и отопление оптималната мощ. Сегашните сметки не са дефинитивни – в случай че съседите на даден клиент бъдат регистрирани, то сумата за заплащане или връщане се трансформира.

Изравнителните сметки ще бъдат по касите на „ Топлофикация” поетапно от август. Могат да бъдат оспорени до 30 дни от приемане на фактурата. Извънреден доклад се прави до 30 септември. След 1 октомври към този момент не са вероятни никакви корекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР