В разгара на лятото ЕНЕРГО-ПРО припомня на своите клиенти някои

...
В разгара на лятото ЕНЕРГО-ПРО припомня на своите клиенти някои
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО предлага енергийно ефективни съвети при използване на климатиците през лятото


В разгара на лятото ЕНЕРГО-ПРО напомня на своите клиенти някои от най-ефективните рекомендации при потребление на климатици за икономисване на електрическа енергия. Информационната акция на енергийното сдружение е целогодишна и главната концепция е да подкрепи семействата посредством образуване на привички за енергийно дейно държание, което да понижи сметките им за електрическа енергия. Ето и препоръките:

• Не преграждайте климатика и поддържайте филтрите чисти за безпроблемната му работа.
• Монтирайте уреда надалеч от директна слънчева светлина и от нагряващи електроуреди.
• Изолирайте дограмата и стените, които се напичат най-силно от слънцето и използвайте щори за улеснено изстудяване на пространствата.
• По опция настройвайте уреда на оптимална температура, използвайте спестовния режим „ Economy” и избягвайте Турбо режима, който допуска работа на цялостна мощ.
• Насочвайте струята на климатика нагоре в режим на изстудяване за влияние върху най-топлите горни пластове в стаите и по-ефективна работа на уреда.
• Настройвайте таймера на климатика за пускане на работа час-два преди да се приберете от работа. Това икономисва стартирането му на по-високи обороти.
• Влагайте в уреди с висок енергиен клас с дълготраен спестяващ резултат.
• Следете за цената на коефициента за сезонна енергийна успеваемост (SEER) при изстудяване за климатиците, въведен след 2013 година

Така наречените сезонни коефициенти при климатиците отразяват действителното ползване на електрическа енергия на термопомпата въз основа на нейната енергийна успеваемост за цяла година. SEER (за охлаждане) и SCOP (за отопление) мерят годишното ползване на сила и успеваемостта при всекидневно всекидневно потребление. В по-дългосрочен проект те регистрират температурните съмнения и интервалите в режим на подготвеност, с цел да обезпечат ясна и надеждна визия за типичната енергийна успеваемост през целия сезон на отопление или на изстудяване. В взаимозависимост от тяхната стойност енергийният клас може да доближи A+++
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР