В разгара на летния сезон дойде времето за мързелива или

...
В разгара на летния сезон дойде времето за мързелива или
Коментари Харесай

Специалистите предупреждават: Настъпи сезонът на травмитe

В разгара на летния сезон пристигна времето за мързелива или по-активна отмора. Всеки избира желания от него метод за разформироване. Заедно с това обаче човек става и по-невнимателен. Затова лекарите травматолози предизвестяват, че с изключение на интервал на ваканциите лятото е и сезонът на контузиите. Според експертите тъкмо по това време се регистрира
увеличение на броя на пациентите с пострадвания, фрактури и изгаряния.

Счупванията

през лятото, когато има толкоз доста благоприятни условия за завършения, са доста чести, изключително при произшествия на пътя, произшествия с колела и ролери и планински преходи. Сред най-разпространените са и травмите и уврежданията на сухожилията, породени от каране на колело и конна езда да вземем за пример. Ожулванията и драскотините също са измежду постоянно срещаните контузии, макар че не са толкоз рискови.

Изгарянето

по кожата също основава проблеми на доста хора през лятото. Раните, които се получават, са съществени, заради коeто се постанова визитата на травматолог, изключително в интервал на откритите барбекюта измежду природата и лагерните огньове. Ако при приемането на изгаряне не се образуват мехури, то опареното място е належащо неотложно да се сложи под студена течаща вода за 15-20 минути. Дори при повърхностните изгаряния е належащо колкото е допустимо по-бързо да се потърси лекарска помощ, изключително в случай че е потърпевшо дете.

Риболовът

Лятото е дълго чаканият сезон на риболова, когато можете да прекарате времето си измежду природата, а също и да съумеете да хванете много риба. Но едно такова прелестно превозване на времето също може да се помрачи от обикновена контузия. Дори опитните риболовци рискуват да се закачат на личната си кука. Но не е едно и също, в случай че куката се закачи за ръка или крайник и когато от време на време наранява лицето.

Спортуването

Ако упражнявате, гладко увеличавайте физическата интензивност - не се претоварвайте внезапно. В случай че го извършите, може да разтегнете или скъсате мускул, а това ще вгорчи почивката ви.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР