В разгара на летния сезон 9 неохраняеми плажа край Бургас

...
В разгара на летния сезон 9 неохраняеми плажа край Бургас
Коментари Харесай

Осигуриха спасители за 9 неохраняеми плажа

В разгара на летния сезон 9 неохраняеми плажа край Бургас към този момент ще имат водни спасители. Мярката идва предвид на зачестилите случаи на удавници през юли и мощното мъртво неспокойствие, което единствено за месец взе живота на повече от шестима души.

От идната седмица морски спасители ще патрулират на общественозначими плажове като линиите в Иракли, Поморийска коса, Сарафово юг, Крайморие юг-2, Алепу, Корал, Созопол запад-1, Царево-Василико и Черноморец.

" На територията на нашата община има много плажове, които са неохраняеми, а са желано място от жители и туристи за къпане. Тъй като към този момент има построена система от водноспасителна работа, има и съответния брой нужен спасители. Но това е ангажимент на самите сключили контракти компании и хубавото е, че те са експерти. Голяма част от тях са и наши някогашни сътрудници, които познават в елементи водното избавяне ", сподели за bgonair началникът на БЧК Бургас Виолета Радева.

Обществената поръчка е за близо 245 хиляди лв. и беше оповестена дни откакто Мария Нейкова още веднъж стана регионален шеф на Бургас.

" Тези контракти следва да бъдат подписвани не когато сме в разгара на сезона, т.е. при започване на годината или при стартирането на сезона. Но към днешна дата хората са спокойни, тъй като подписахме договорите за водното избавяне ", съобщи Нейкова.

Характерното за август мъртво неспокойствие тази година подрани с няколко седмици и към този момент взе няколко жертви. Получават се дънни ями, дупки и морето стартира да дърпа.

Спасителните постове ще бъдат изцяло оборудвани и ще останат до 30 септември с работно време от 8 до 18 часа. На останалите неохраняеми плажове ще бъдат сложени обозначителни табели за плажуващите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР