В разгара на жегите човек трябва да пие достатъчно вода

...
В разгара на жегите човек трябва да пие достатъчно вода
Коментари Харесай

Как да се хидратирате в жегата, ако водата ви омръзне

В разгара на жегите човек би трябвало да пие задоволително вода за здраве и добра хидратация на организма. Но някои хора просто не обичат да употребяват чиста вода. Тя им е безвкусна, постоянно не помнят да я пият и в доста случаи избират газираните или сладките питиета. Затова от време на време се постанова да измислим способи да одобряваме задоволително вода без действително да се наливаме с нея принудително.

Газирайте водата си, в случай че елементарната трапезна, минерална или чешмяна вода ви е толкоз неприятна. В случай че имате сифон за сода, не прекалявайте с газировката, с цел да не превърнете водата от галеща небцето във нездравословна газирана напитка.

Плодовете и зеленчуците също оказват помощ, защото множеството от тях съдържат огромни количества вода. В някои даже съвсем 90% от значимата за организма течност. В краставиците, динята и целината процентът на водното наличие е максимален. Миксовете от плодове, зеленчуци и вода са най-хубавият и здравословен метод да хидратирате тялото си. Така ще получите освен количествата течности, които са ви нужни, само че и още доста други хранителни субстанции, участващи в хидратирането на организма.

Сред най-богатите на вода плодове са цитрусите, малините, динята, сливите, ананасът, прасковите, нектарините, гроздето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР