В разгара на енергийната криза анализатори в Западна Европа посочиха

...
В разгара на енергийната криза анализатори в Западна Европа посочиха
Коментари Харесай

Кремъл обеща да спазва нормите, но очаква от Германия да не бави одобрението на “Северен поток - 2”

В разгара на енергийната рецесия анализатори в Западна Европа показаха неколкократно, че става дума за напън от страна на Москва. Хипотезата е, че съветския президент Владимир Путин употребява газа като енергийно оръжие и извива ръце, с цел да може Германия да даде “зелена светлина” на “Северен поток - 2” и Украйна да бъде заобиколена при доставките на газ. Това счита и украинската компания “Нефтогаз”.

Газопроводът се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно и е положен от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия. Проектът е на стойност 10 милиарда евро.

“С стартирането в употреба на " Северен поток 2 " ще се направи значителен принос за гарантиране на енергийната сигурност на целия Европейски съюз. Процедурата по узаконяването му не би трябвало да се проточва изкуствено, нито да се политизира от страна на немския регулатор или на Европейската комисия - те би трябвало да работят при цялостно съблюдаване на настоящите правила, към които ние ще се придържаме прецизно ", показаха от Министерството на външните работи в Русия.

“Северен поток - 2” се трансформира и в разграничителна линия сред съдружното ръководство в Германия. Социалдемократите поддържат плана, а зелените са срещу. Критиците настояват, че в случай че той влезе в употреба, това ще направи Европа още по-зависима от доставките на съветски газ. Министърът на защитата на Германия Кристин Ламбрехт уточни, че “Северен поток - 2” не би трябвало да бъде замесен в спора сред Русия и Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР