В Районния съд в Бургас започна делото за катастрофата с

...
В Районния съд в Бургас започна делото за катастрофата с
Коментари Харесай

Сирийците, прегазили полицаи в Бургас, поискаха споразумение, но прокуратурата отказа

В Районния съд в Бургас стартира делото за злополуката с рейс с мигранти, в която починаха двама служители на реда - Йордан Илиев и Атанас Градев. Тримата подсъдими сирийци - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед - се признаха за отговорни и желаеха съглашение.

Държавното обвиняване отхвърли желае, който би понижил присъдите им и настия за оптимални санкции, планувани за трафик на мигранти, предава Bulgaria On Air.

Въпреки че подсъдимите са с чисто правосъдно минало, законът е планувал за тези закононарушения отнемане от независимост до 6 години и парична санкция. В залата прокуратурата изиска за осъществените закононарушения съответните санкции: за Омар – 4,6 г затвор и 12 000 лв. санкция, за Ахмад, който е малолетен – 1,6 година затвор и санкция от 12 000 лв.. А за Абдулах, като техен съизвършител и който е обезпечил средства за реализиране на трафика – 1,6 година затвор и 12 000 лева санкция.

Автобусът, който превозваше няколко десетки мигранти, катастрофира и умъртви на място двамата служители на реда.

Обвиненията против Аднан са  и за това, че е карал рейса със свалена регистрация, управлявал го е без брошура, движел се е с висока скорост, застрашавайки живота на пасажерите в него, както и за непокорство на полицейските разпоредби.

Омар Аднан призна в правосъдната зала, че е бил пълновръстен по време на случая. Доскоро той твърдеше, че е нямал навършени 18 години, за да получи по-лека присъда.

Подсъдимите и техните юристи признаха обстоятелствата от обвинителния акт и желаеха опцията делото да завърши със съглашение. Заради високата социална заплаха обаче, държавното обвиняване отхвърли това и изиска най-строгото наказване за тримата за осъществените закононарушения.

За гибелта на полицейските чиновници ще се гледа друго дело - в Окръжния съд в Бургас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР