В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи

...
В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи
Коментари Харесай

По следите на Червения пират

В Районната прокуратура в Сливен е формирано дело за закани за живота към кметовете на Сливен и Котел, шефове на огромни предприятия и компании в Сливен и района, които са изпратени по е-поща.

Предполага се, че това е така наречен „ Червен корсар “, който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и обществени персони в София и Плевен. Не се изключва опцията да е от Сливен, тъй като демонстрира осведоменост към локалните събития и вести.

Заплашителните мейли в Сливен са почнали да идват в края на август – началото на септември. Изпратени са от осем разнообразни мейла, а изпращачът нормално се е свързвал с интернет през молове и огромни супермаркети в София, сподели наблюдаващият прокурор Татяна Еневска:

„ Последните данни, които пристигнаха, са към месец януари, началото. Заканите са, както споделих, и във връзка с кметовете на Сливен и Котел, ръководителя на Общинския съвет, всички членове на Общинския съвет. И още един път споделям, че касаят закани към живота на тези лица. Сериозно ги одобряваме данните, че лицето, което ги изпраща, има психологични отклонения. Ние водим следствието по този начин, че да обследваме всички страни на заканите за ликвидиране, без значение какво лице ги изпраща. Тези закани и закани идват от лице, което употребява разнообразни мейл адреси, един от които е точно „ Червеният корсар “. Но сходствата на думите, които използва, когато насочва закани, ни навеждат на мисълта, че лицето е едно и също “.

Предполагаемият причинител е млад, към 30–35-годишен, високоинтелигентен, евентуално е лежал в психиатрична клиника в София.

Разследването по случая продължава.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР