В района около Александруполис непрекъснато възникват нови разпръснати огнища по

...
В района около Александруполис непрекъснато възникват нови разпръснати огнища по
Коментари Харесай

МВнР: В района около Александруполис непрекъснато възникват нови разпръснати огнища

В региона към Александруполис непрестанно пораждат нови разпръснати огнища по всички села на запад от региона. Фронтовете на пожарите в област Родопи понижават, като най-големият пожар сега гори на Папикио орос (Орлица) край дребното обитаемо място Керасия.

 

Остават настоящи огнищата в Дадия, Самотраки, Мелиа, Лептокариа и Сукорахи в Александруполис. В региона към Александруполис от ранните часове на 23 август пожарът, който гори от през вчерашния ден в Кирки и Сикорахи, се е спуснал към региона на Авра, където работят противопожарните сили.

 

Огненият фронт, приближаващ от гористата околност Дадия, се движи към селищата Койла и Мелия, които се изтеглят. Има и пожарен фронт в региона на Мавропетра. Пожарът на острова Самотраки, който избухна вечерта на 22 август, е локализиран в труднодостъпна околност.

 

Пожари има и в Агиос Космас, Кавала, като се оповестява и за пламъци в региона на Аврамилиа.

 

По последна информация от 13:30 ч., автомагистрала „ Егнатия “ е затворена от пункта за заплащане на пътна такса Мести (Μεστη, ситуиран наоколо до Марония) до Александруполис в двете направления. Струпване на моторни транспортни средства, опитващи се да продължат пътуването си към Игуменица, се е образувало на разклона Макри.

 

Препоръките на полицията към туристите като различен маршрут е да влязат в България, да стигнат до Солун през София (ГКПП " Кулата - Промахон " ) или Нимфея (ГКПП " Нимфея - Маказа " ) и по-късно да се насочат към Игуменица.

 

От вечерта на 22 август КАТ Александруполис предлага пътуването за България от Александруполис да се реализира през националния път Александруполис-Ферес-Суфли-Орестиада-Орменио, показват от ведомството.

 

Министерство на външните работи предлага заради изменящата се конюнктура българските жители да се свързват с КАТ Александруполис на телефон: +302551037111.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР