В района на взрива в местността Чобанов дере край Карнобат

...
В района на взрива в местността Чобанов дере край Карнобат
Коментари Харесай

Сапьори и разследващи влязоха във взривения склад с боеприпаси до Карнобат

В региона на гърмежа в местността " Чобанов дере " край Карнобат влязоха експерти от Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР), пожарникари и проверяващи, които би трябвало да открият аргументите за тежкия случай.
Прочетете още
Днес изтекоха 72 часа от последната детонация и откакто фрагментите с дрон са посочили, че към този момент няма огнища на пожари и може да стартира следствието.

" Складовете в някогашните военни поделения са общо 4. Взрив е открит единствено в един от тях. Боеприпасите, които се съхраняват нямат такава разрушителна мощ и ударната вълна се е популяризирала едвам на 300- 350 метра ", разяснява пред Константин Скелин, началник логистика в компанията.

От " ЕМКО " не престават да настояват, че става дума за външна интервенция и няма по какъв начин боеприпасите да се самозапалят.

Преди два дни предприемачът Eмилиян Гебрев разгласи пред БНР, че " има аргументирани догатки за предумисъл, само че те могат да станат действителност само и единствено откакто влязат проверяващите екипи, ревизират както би трябвало, в случай че го ревизират както би трябвало, и имат доблестта да излязат с действителната информация ".

По думите му самият факт, че е бил нарушен периметърът въз основата, " приказва за такова нещо ".

Според Гебрев няма по какъв начин теоретически и на практика естествено събитие да е предизвикало гърмежите. Той добави, че боеприпасите са в техническо положение, което също не допуска това.

Припомняме ви, че складът за муниции край град Карнобат бе разтресен от детонация в ранните часове на неделя.

Това е петият път през последните години, в който има гърмежи на обекти на " ЕМКО ", оръжейната компания на Гебрев.

Българската прокуратура свързва предходните набези с съветски сътрудници, откакто Гебрев изпадна в кома през 2015 година и представители на западни държавни управления и разследващи служби считат, че е бил токсичен с " Новичок " от офицери от ГРУ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР