В района на София средноденонощната температурапродължава да е по-ниска от

...
В района на София средноденонощната температурапродължава да е по-ниска от
Коментари Харесай

Нови валежи от дъжд с гръмотевици и в сряда, и в неделя

В региона на София средноденонощната температурапродължава да е по-ниска от нормалната, с към 1 градус и защото в идващите дни не се чака значително стопляне е допустимо юни да приключи по-хладен от нормалното.

Но това е обикновено колебание- имало е години и с по-ниски, и със доста по-високи междинни температури.

Какво ни чака в идващите дни?

Бързият отговор е още от същото, което значи, че още веднъж ще забележим превалявания и гръмотевични стихии, само че ще забележим и дни с повече слънце и съвсем без превалявания.

Още на следващия ден, сряда, стартира смяна. От северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух и от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има влажи съпроводени от гръмотевици. Явленията ще продължат и в нощта против четвъртък, като неприятното време ще доближи и Черноморието.

В четвъртък към този момент на доста по-малко места са вероятни валежи. В петък и събота времето ще е по-стабилно, температурите ще се покачат, опцията за превалявания ще е дребна, основно в планинските региони на Южна България.

И стигаме до неделя и понеделник,когато още веднъж ще се основат условия за гръмотевични стихии и превалявания на доста места в страната. Оставатусловията и за градушки. Следете краткосрочните прогнози на Национален институт по метеорология и хидрология.

И в интервала сряда - четвъртък и неделя - понеделник, температурите ще се намалят с няколко градуса и на запад ще са сред 21 и 25, а в низините на страната до 27 - 28 градуса.

В дните с повече слънце - петък и събота - до 32 -33 градуса.

В средата на идната седмица евентуално още веднъж ще се основат условияза валежи, само че тук има разминаване сред другите синоптични модели. Американският демонстрира повече слънце и по-малка опция за превалявания, до момента в който европейският дава по-мрачна " валежна " прогноза.

Времето в този перид ще уточним на съвещанието на Синоптичната комисия в петък.

И по този начин, юли ще посрещнем с повече облаци и превалявания - неделя и понеделник, по-нататък е допустимо да се откри и по-стабилно време, само че чак след 7, 8 юли, с по-високо атмосферно налягане над Балканите, което може да докара до стабилизиране на атмосферата и дни с доста слънце и по-високи температури. Остава обаче тази прогноза да се удостовери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР