В района на Първомай е задържан вторият сириец с бежански

...
В района на Първомай е задържан вторият сириец с бежански
Коментари Харесай

Задържаха шофьора, убил двамата полицаи и негов помагач

В региона на Първомай е арестуван вторият сириец с бежански статут, който управляващите издирваха за присъединяване му в транспорта на мигрантите, откакто сутринта рейс катастрофира в патрулка в морския ни град и лиши живота на двама служители на реда.
По първични данни точно той е управлявал возилото, което аргументи нещастието на кръговото на " Трапезица ".

Трети сириец е арестуван на злополуката с убитите служители на реда, разбра пък " 24 часа " от източник в Министерство на вътрешните работи. Той е бил връзката на хванатия в Първомай.
Мъжът му е оказал помощ да стигне до града. Уредил му е билета за трен, както и такси. Така каналджията е стигнал до града в област Пловдив след злополуката. Преди двамата бе арестуван и водача на рейса
В рейса имало 48 мигранти. Шофьорът бил сириец. Той е арестуван. При опит да избяга от полицията, той блъснал и умъртвил Йордан Илиев и Атанас Градев от бургаското Първо районно управление (на МВР). Самият рейс е с изписано име на българска туристическа компания със седалище в Кърджали. Бил с непознати номера. Компанията е дерегистрирала и спряла от придвижване машината.

Властите към този момент оповестиха, че знаят от кое място са влезнали чужденците – регион, пресечена околност, който не е задоволително гарантиран с техника.
В рейса е имало 47 мигранти от Сирия, като той е идвал от посока Созопол. 
" Автобусът е благосъстоятелност на хасковска компания, арестуван е притежателят, който го е дал на тези две лица ", разгласи по-рано през днешния ден вътрешният миниситър Иван Демерджиев.
Назначават се експертизи, както и автотехническа, с цел да се изяснят обстоятелствата към злополуката, разгласи на собствен ред окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
" Трябват ни решителни и съществени ограничения с закононарушенията, свързани с мигрантите ", настоя той.
Заради случая вътрешният министър Иван Демерджиев изиска оставката на зам. шефа на Гранична полиция Деян Моллов.
 
Източници: БНР, " 24 часа ",
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР