В района на Москва бяха намерени отломките от самолета Ан-148,

...
В района на Москва бяха намерени отломките от самолета Ан-148,
Коментари Харесай

Появиха се първи снимки от мястото, където падна руският самолет

В региона на Москва бяха открити отломките от самолета Ан-148, който изчезна от радарите след излитането си от летище Домодедово. Фотографии на Ройтерс демонстрираха мястото на конфликта. По-късно стана ясно, че няма оживели в злополуката със самолета.

Следственият комитет на Русия е почнал следствие по отношение на злополуката на съветския аероплан Ан-148, като управляващите допускат, че повода за рухването му е неспазване на условията на сигурност за въздушния превоз, предава ТАСС.

Отломките са открити в Раменския регион в Подмосковието. В самолета е имало 65 пасажери и 6 души екипаж.

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според съветски организации очевидци са видели самолета, обзет от пламъци, да пада в региона на село Аргуново, югоизточно от Москва, съобщи Франс прес.

Самолетът Ан-148 е създаден от украинския авиоконструктор " Антонов ". Първият полет на този модел бе през 2004 година В подобен модел аероплан могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, напомня Франс прес.

От влизането му в употреба, е имало минимум пет случая с този вид самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за ръководство.

По случая с днешната злополука е формирано произвеждане за нарушаване на разпоредбите на полетите, съобщи ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на злополуката са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания " АлфаСтрахование " заяви, че пасажерите и екипажът на разрушилия се аероплан, са били застраховани от нея. Компанията към този момент се е свързала с авиопревозвача и взе участие в изясняване на събитията към злополуката, съобщи ТАСС.

Московката междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са почнали инспекция по отношение на рухването на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разрушилата се машина, съобщи ТАСС.

От външното ни министерство пък оповестиха, че нямат информация за потърпевши българи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР