В рая на електромобилите надвисват облаци над Tesla. Все повече

...
В рая на електромобилите надвисват облаци над Tesla. Все повече
Коментари Харесай

Норвежците разлюбват Tesla

В парадайса на електрическите автомобили надвисват облаци над Tesla. Все повече клиенти на компанията в Норвегия недоволстват против пагубното обслужване на колите си и дългото очакване за зареждане, споделя Automotive News.

Норвегия е утвърден международен водач в региона на електрическата подвижност. Миналата година повече от половината продадени коли в страната са били електрически, а Tesla са избрали двойно повече купувачи, в сравнение с през 2016-а.

До юни продажбите на Илон Мъск в Норвегия са се нараснали с нови 70%. При това евтиният Model 3 към момента не се предлага от локалното посланичество и триумфът се дължи единствено на скъпите Model S и Model X.

Tesla обаче очевидно се сблъсква с непреодолими компликации да поддържа стремглаво увеличаващия се автопарк. Все повече клиенти се оплакват от безобразно дългото очакване за ремонти.

43-годишният Хавард Вииг споделя, че през февруари попаднал в лека злополука. Когато закарал своя Model S за ремонт, очаквал да остане без кола най-много седмица-две. Пет месеца по-късно тя към момента не е подготвена. Мъжът е изчерпал всичките си ресурси от самообладание и желае да продаде двегодишния електрически автомобил допустимо най-бързо.

Историята на Вииг надалеч не е единствената. Илон Мъск признава, че норвежците имат учредения да недоволстват, само че упреква управляващите, че към момента не са дали зелена светлина на проекта му за изпращане на техници по домовете на клиентите. Tesla не е подавала публично заявление за мобилни сервизи, отвръщат норвежки служители.

Калифорнийският производител разгласи, че ще отвори нов сервизен център в Осло. В най-големия уебсайт за разгласи за работа пък има 33 оферти за разнообразни механически длъжности в Tesla. Въпреки това марката остава на последно място по задоволеност на клиентите от обслужването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР