В ранния мач от съботната програма на руската Премиер лига

...
В ранния мач от съботната програма на руската Премиер лига
Коментари Харесай

Отборът на Занев с първа точка като гост

В ранния мач от съботната стратегия на съветската Премиер лига тимовете на Оренбург и Енисей приключиха 0:0. Дербито на новаците мина равностойно и с доста малко голови положения. Петър Занев, който преди два дни навърши 33 години, изведе гостите с капитанската лента и се показа на положително равнище.

Оренбург натрупа добър точков актив и при победа можеше краткотрайно да се изкачи на четвърто място в класирането. За Енисей това беше мач, който даваше опция на отбора да постави завършек на серията си от 4 следващи загуби. Занев и компания са единственият тим без точка на непознат терен от началото на сезона.

В 11-ата минута Андрей Козлов изскочи самичък против Михаил Филипов, само че вратарят на Енисей избави с крайник. Гостите имаха опция да поведат малко по-късно, когато Александър Зотов нанесе рисков удар, само че Евгений Фролов бе заел добра позиция и се намеси.

Най-спорният миг до почивката пристигна в 26-ата минута. изстрел на Вадим Афонин от Оренбург срещна ръката на Валерий Кичин, само че реферът Николай Волошин реши, че това е станало несъзнателно и не даде дузпа в интерес на домакините. Не след дълго пред вратата на Енисей още веднъж беше горещо. Този път Сергей Бреев стреля мощно, а Филипов съумя да избие.

В началото на второто полувреме Занев постоянно се включваше в офанзива и даже опита един отдалечен удар, само че топката мина настрана от вратата. В 57-ата минута отбраната на Енисей остави непокрит Михаил Сиваков, само че от дребен ъгъл той не съумя да затрудни Филипов.

Дефанзивният метод на Енисей в края на дуела даде резултат и гостите удържаха нулевото тъждество. Те обаче остават на последното място в таблицата с 6 точки и ще се надяват в идващия кръг да изненадат първенеца Локомотив (Москва). Оренбург е 8-и с 15 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 11 кръг, събота 20 октомври  Оренбург 0:0краен резулат  Енисей
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР