В ранните сутрешни часове, във времето между 6.30 и 7.00

...
В ранните сутрешни часове, във времето между 6.30 и 7.00
Коментари Харесай

БСП скочи: Мъртвило в метрото - нито билети, нито охрана

В ранните утринни часове, във времето сред 6.30 и 7.00 часа, пасажер, който не разполага с годна карта за пътешестване, не може да употребява в метрото.

Касите за продажба на билети стартират работа доста по-късно, а автоматите, които следва да продават билети не работят, освен това - „ гълтат “ монетите без да дават билет. За това сигнализира общинският консултант от Българска социалистическа партия адв. Васко Тодоров. Той се е отзовал на сигнали от жители и самичък е ревизирал обстановката на метростанция „ Западен парк “.

Общинският консултант изясни, че е станал очевидец по какъв начин доста хора не могат да си закупят превозен документ и да употребяват метрото като постоянни пасажери в този времеви период.

„ Част от тях гладко се промушваха през бариерите за вход на метрото. Ето за какво желаех да алармирам защитата. Оказа се, че такава няма “, описа Тодоров.

По думите му с изключение на усложненията, които изпитват жителите, е обезпокоителен и въпросът със сигурността.

„ Останах с убеждението, че в този часови диапазон, уповавам се единствено в него, в столичното метро може да влезе гладко всеки, който желае. Надявам се, че желанията на нарушителите не са злонамерени, тъй като в противоположен случай биха зародили доста скандални обстановки “, съобщи социалистът.

„ Бих желал да обърна внимание на управлението на „ Метрополитен “, тъй като те в своите мнения и изявления застъпват тезата, че сдружението е образцова компания, която прави висококачествени транспортни услуги. Но обстоятелствата, които установявах приказват за тъкмо противоположното “, уточни Тодоров.

Според него извънредно време е ръководещите от ГЕРБ в Столична община и общинските транспортни компании да схванат, че привилегированите условия и комфорта, които имаха в продължение на повече от 10 години, към този момент стигнаха своя край.

„ Те би трябвало да трансформират модела си на държание и навиците си и да стартират да се вслушват повече в настояванията и желанията на жителите, с цел да се получи, доколкото е допустимо, синхрон във взаимоотношенията сред софиянци и общинската администрация в столицата “, смята Васко Тодоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР