В ранните часове в петък Ааед Ал-Айрами и неговият племенник

...
В ранните часове в петък Ааед Ал-Айрами и неговият племенник
Коментари Харесай

13-членно семейство е убито, докато се евакуира от Газа: Говори оцелял племенник

В ранните часове в петък Ааед Ал-Айрами и неговият племенник Раджи получават телефонно позвъняване от израелски боен чиновник, който ги предизвестява да съберат всички свои познати и неотложно да се насочат на юг . Въпреки че съблюдава напътствията и сполучливо бяга на юг, фамилията на Ааед е убито от израелски въздушен удар на идващия ден.

Вижте какво споделя оживелият Раджи пред CNN.

Майката на Яхел е убита, а сестра ѝ и татко ѝ към момента са в неопределеност

Аудиозаписът на телефонния диалог, получен от медията, разкрива детайлностите на късия диалог, който включва инструкциите на силите за защита на Израел да се бяга на юг и никакви инструкции по какъв начин да се стигне до там. Раджи споделя, че откакто разбрали кой се обажда, записали диалога, с цел да могат да го споделят с други членове на фамилията.

„ Всички вие отидете на юг. Вие и всички членове на вашето семейство. Съберете всичките си движимости със себе си и тръгнете натам “, споделя офицерът.

Снимка: Reuters

Ааед Ал-Айрами изискал да разбере по кой път да поемат, с цел да са в сигурност, както и в какъв брой часа да тръгнат.

„ Няма значение кой път. Направи го допустимо най-бързо. Не остана време “, дава отговор офицерът.

Почти половината население на линията Газа е под 18 години

Ааед се вслуша в предизвестието. До изгрев слънце в петък той се насочва на юг със фамилията и роднините си, с цел да остане при другари в Дейр ал Балах, град на към 8 благи южно от Вади Газа и отвън зоната за евакуация.

На идващия ден израелски въздушен удар в региона унищожава елементи от постройката, където околните на Ааед намират леговище. Убити са той и 12 други членове на фамилията му, в това число седем деца.

 Разрушенията в град Хан Юнис на линията Газа Снимка: Reuters

„ Всички тези хора си мислеха, че най-сетне са в сигурност и че нищо няма да се случи в региона. Опасността отново ще ви застигне, където и да се намирате “, споделя оживелият племенник на Ааед Раджи.

Снимка: Reuters

32-годишният Раджи се избавя по знамение, тъй като отсяда в друга постройка наоколо. Когато чува детонацията, се плаши от най-лошото. Той получава позвъняване, че чичо му и останалите членове на фамилията му са измежду жертвите и се втурва към мястото.

„ Не хапвам и не дремя “, споделя брачният партньор на 32-годишната жена, изчезнала при офанзивите на „ Хамас “

„ Разрушението беше солидно. Започнахме да изкопаваме хора, които бяха наранени от детонацията, някои от тях бяха към момента живи. Миризмата на барут беше доста мощна, прахът беше на всички места “, споделя Раджи.

В отговор на питане на CNN за въздушните удари в Дейр ал Балах и други региони отвън зоната за евакуация, в изказване на израелските сили на защитата се споделя, че „ се работи за разрушение на военния и административния потенциал на Хамас “.

 Конфликтът в Близкия изток Снимка: EPA

Когато Израел разгласи заповедта за пренасяне на повече от един милион души от северната част на Газа, няколко организации на Организация на обединените нации предизвестиха, че всеобщата евакуация при такива условия на блокада ще докара до злополука и че най-уязвимите поданици на Газа, в това число възрастните и бременните, може въобще да не съумеят да се реалокират.

Израелската войска даде обещание доказателства, че зад офанзивата стои „ Ислямски джихад “

А откакто губи толкоз свои родственици, Раджи приютява ранените деца, оживели след нападението пробва да бъде мощен, макар че вътрешно е грохнал.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж.

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР