В ранните часове на тази сутрин Киев отново е бил

...
В ранните часове на тази сутрин Киев отново е бил
Коментари Харесай

Дронове камикадзе удариха Киев

В ранните часове на тази заран Киев още веднъж е бил разтресен от детонации, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко.

В обществените мрежи кметът заяви, че детонацията е станала в Шевченковския регион на столицата - регион, който нееднократно е бил обстрелван до момента.

Тревогата за въздушна заплаха продължава. Кличко приканва жителите да останат в бомбоубежищата.

Ръководителят на украинските железници Александър Камишин потвърди, че е имало удари в района на централната жп гара в Киев. При ударите в този регион няма жертви, пасажерите са в сигурност.

Ръководителят на украинската президентска администрация Андрий Ермак съобщи, че столицата е била атакувана от безпилотни дронове камикадзе.

" Руснаците считат, че това ще им помогне, само че сходни дейности са като мъка. Нуждаем се от повече системи за противовъздушна защита, и то допустимо най-скоро. Нямаме време за мудни дейности. Повече оръжия за отбрана на небето и заличаване на врага. Така и ще бъде ", написа Ермак.



Според украински източници Русия е обстрелвала и други райони в страната, с изключение на украинската столица Киев. Съобщения за гърмежи имаше и от областите Суми, Днепропетровск и Одеса. Според осведомителната организация dpa съветски военни блогъри, близки до Кремъл, оповестяват за обстрел на енергийната инфраструктура на страната.

По последни данни четири са били гърмежите в столицата Киев тази заран, два от които в централния Шевченския район. Един от ударите е бил по многоетажна жилищна постройка.

Движението на влаковете и метрото в града не е прекратено, само че кметът Виталий Кличко предизвести, че някои елементи на града са затворени за автомобилно придвижване.

Кметът заяви и че 18 души за избавени, откакто са били блокирани в риуни на постройка, избавителната интервенция продължава за най-малко още двама.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява ударите по Киев в обществените мрежи: Врагът може да удари по нашите градове, само че няма да ни пречупи.Агресорите ги чака заслужено наказване и ще бъдат наказани от бъдещите генерации. Победата е наша! ".
ТЕМА преди 1 час 696 преди 2 часа 339 преди 21 часа 1066
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР