В ранните часове на миналата неделя, женският бял носорог Кенди

...
В ранните часове на миналата неделя, женският бял носорог Кенди
Коментари Харесай

Бебе бял носорог се роди в зоопарк

В ранните часове на предходната неделя, женският бял носорог Кенди роди своето бебе. Малкото е от мъжки пол и е единадесетото животно от типа, родено в тематичния парк на Disney " Animal Kingdom " в Орландо.
 Африка, разделянето на континента на две и ще се появи ли нов океан в тази част на света
Ще се появи ли нов океан на земята

И по кое време се чака да се случи това

От парка оповестяват, че раждането е минало обикновено, а бебето тежи почти 150 кг. В рамките на час след появяването си, невръстният носорог към този момент е можел да стои изправен и даже да се разхожда, а майка му е почнала да го кърми.

Майката и бебето ще бъдат изолирани през идващите няколко седмици, преди да се причисли към останалите членове на стадото. Тогава посетителите на тематичния парк и атракцията " Kilimanjaro Safaris " ще имат опция да ги видят.

Кенди беше оплодена от мъжкия носорог Дуган като част от проекта за избавяне на застрашения тип.

Заедно с раждането на новото бебе, ветеринарният екип на парка се грижи и за други два бременни носорога, които се чака да родят през 2021 година.

Джао би трябвало да се появи през есента на 2021 година, а Лола евентуално ще роди през есента или зимата на 2021 година

Това е първият път, когато " Animal Kingdom " има толкоз доста бременни носорози едновременно, предава Travel and Leisure.

Белият носорог е вторият по величина сухоземен бозайник, само че е доведен до ръба на изгубването. Това е резултатът от дългите години бракониерски нападения поради прословутия му рог, оповестява WWF.

on Sep 24, 2020 at 10:01am PDT

Световният фонд за природата прибавя, че през днешния ден белият носорог може да бъде забелязан на независимост единствено в четири страни: Южна Африка, Намибия, Зимбабве и Кения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР