В ранната търговия във вторник цените на петрола се понижиха,

...
В ранната търговия във вторник цените на петрола се понижиха,
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха

В ранната търговия във вторник цените на петрола се намалиха, следвайки растеж от повече от 4% в миналата сесия. Причината е, че търговците подхождат внимателно и наблюдават за евентуални спирания на доставките на фона на военните конфликти сред Израел и „ Хамас “, оповестява " Нова телевизия ".

Към 9:00 ч. българско време сортът Брент поевтиня с 0,40 $ до 87,75 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,41 $ до 85,97 $ за барел.

И двата бенчмарка нарастнаха с повече от 3,5 $ за барел в понеделник, защото спорът в Близкия изток породи опасения, че може да се популяризира оттатък Газа, в богатия на нефт район.

След нападението против Израел: Цените на петрола скочиха с над 4%

Въпреки че Израел създава доста малко недопечен нефт, пазарите се тормозят, че в случай че спорът ескалира, това може да навреди на доставките в Близкия изток и да утежни упования недостиг за останалата част от годината.

„ Продължаваме да имаме вяра, че Брент в последна сметка ще се стабилизира сред 90 и 100 $ за барел през четвъртото тримесечие на 2023 година “, сподели Вивек Дар, анализатор на добивни и енергийни първични материали в CBA.

В по-положителен знак за доставките, Венецуела и Съединени американски щати реализираха прогрес в договаряния, които биха могли да обезпечат облекчение на глобите против Каракас, като разрешат на най-малко една спомагателна задгранична петролна компания да взема венецуелски недопечен нефт при избрани условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР