В ранната сутрин въздушна тревога бе обявена над Украйна. Първоначално

...
В ранната сутрин въздушна тревога бе обявена над Украйна. Първоначално
Коментари Харесай

20 ракети на зигзаг достигнаха Киев

В ранната заран въздушна паника бе оповестена над Украйна. Първоначално на картата на Украйна светнаха в алено източните и южните области на страната, само че бързо въздушната паника обхвана всички области.

Тревогата е за заплаха от ракети, откакто военновъздушните сили предизвестиха, че дронове атакуват Украйна. Военните предизвестиха и че от Ту-95МС са пуснати ракети, които летят към неуточнени области на страната. Бомбардировачите са изхвърчали от летище " Оленя ", Мурманска област на Русия.

Военновъздушните сили на Украйна по минути трансформират курса на ракетите, които менят траекторията си. Под опасност се намира в това число и столицата Киев. Група ракети се движи и към западните области на Украйна.

На този стадий има информация за гърмежи в Харковска област. Кметът Игор Терехов удостоверява за гърмежи, провокирани от балистично въоръжение. Поне четири са ударите. Има нанесени провали по нежилищна инфраструктура в Слободския регион на Харков. Не се прецизира какви точни са обектите, попаднали под обстрел.

По-късно бе обявено, че Русия е нанесла ракетен удар по Киев и други украински градове към 7 ч. сутринта. Кметът на Киев Виталий Кличко посочи в Telegram, че системите за противовъздушна защита са включени. 
 Партньори наливат оръжие във фронта в Украйна
Партньори наливат оръжие във фронта в Украйна

Това се показва в коментар на Института за проучване на войната

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в началото за гърмежи, само че провокирани от работата на противовъздушната защита.

По-късно обаче в обществените мрежи той осведоми за нанесени вреди по две високоволтни линии , част от потребителите на левия бряг са без електрозахранване.

По-късно Кличко заяви и за пожар в многоетажен блок в Голосеевския регион на Киев. Само от този блок са признати в болница шестима души.

В Днепровския регион от парчета на ракети са ранени двама души.

Около 20 ракети са били свалени над столицата на Украйна. За тази година това е петата комбинирана съветска офанзива и трета по Киев . Военновъздушните сили оповестиха, че потреблението крилати ракети са Х-101/Х-555/Х-55 от Ту-95МС.

В Харков един човек е умрял, като в Слободския регион на Харков към 20 частни дома са съществено развалени,

Взривове са чути и в Лвовска област, Драгобич, както и в Новомосковския регион на Днепропетровска област, където комунално дружество е потърпевшо от нахлуване на дрон.

В Лвовска област ракета и доближила границата с Полша, поради което три полски изтребителя са били вдигнати във въздуха. Ракетата е трансформирала курса си на 20 км от границата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР