В ранната сутрин на 24 февруари руският президент определи целите

...
В ранната сутрин на 24 февруари руският президент определи целите
Коментари Харесай

Какво искаше и какво постигна Владимир Путин след седем месеца война

В ранната заран на 24 февруари съветският президент дефинира задачите на своята „ специфична военна интервенция “ по този начин: отбрана на рускоезичното население, демилитаризиране, денацификация и неутралитет на Украйна. По руска традиция (Унгария 1956 година, Чехословакия 1968 година, Афганистан 1979 г.), Путин сподели, че е " взел решението ", откакто ДНР и ЛНР са поискали помощ и съобщи, че „ Русия няма проекти да окупира украински територии “.

Целите обаче се " обогатиха ". Външният министър Сергей Лавров изиска „ да се постави завършек на безразсъдната агресия на господството на Съединени американски щати “ и добави,че „ географските цели са изменени и включват освен ДНР и ЛНР, само че и редица други територии ". Високопоставен военачалник посочи, че „ контролът над Южна Украйна е и път към Приднестровието, където също се следи подтисничество на рускоезичното население “.

Резултатът? След седем месеца война Украйна не се „ демилитаризира ”, а се въоръжи с най-модерно оръжие за милиарди долари. Не се и „ денацифицира ”, тъй като нацисти в Украйна не се откриха. Вместо...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР