В рамките само на една година главния прокурор Иван Гешев

...
В рамките само на една година главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Само за една година Гешев се обърка иска ли разделение на властите или не

В рамките единствено на една година основния прокурор Иван Гешев се обърка дали желае разделяне на управляващите или не. Противоположните му позиции объркаха даже неговите най-верни почитатели. Ето защо става дума:
В завършек на юли 2019 година в изявление за Българска национална телевизия Гешев в качеството си на претендент за обвинител №1 декларира: " Не споделям визията на, да ги назовем, десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и правосъдната власт би трябвало да са разграничени. Принципът на разделянето на управляващите е едната част от монетата. Другата част е взаимоотношението в границите на конституционните пълномощия сред обособените управляващи ".

Днес, обаче излиза с друга версия, изразена в известието, което гласи: “Главният прокурор Иван Гешев прикани членовете на Пленума на Висшия правосъден съвет за поддръжка на междуинституционалния разговор, спазването на върховенството на закона и ценене на разделянето на управляващите. Това Иван Гешев направи при започване на съвещанието на Пленума, отдаден на приемането на Позиция на Висш съдебен съвет за институционална реакция, във връзка невижданата офанзива против независимостта на правосъдната власт от последните дни”.

От казаното следват няколко значими въпроса: Кога Иван Гешев споделя истината-сега или преди време? Толкова бързо ли си сменя позициите? Какво в действителност е неговото мнение по въпроса за разделянето на управляващите?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР