В рамките на вчерашния ден от популярната борса KuCoin бяха

...
В рамките на вчерашния ден от популярната борса KuCoin бяха
Коментари Харесай

Над $1 милиард изтеглени от KuCoin след новината за разследване на борсата

В рамките на вчерашния ден от известната борса KuCoin бяха изтеглени към $1 милиард в криптовалути.

Освен това ръководените от нея активи (AUM) означиха спад от 20% на фона на правните провокации от страна на американските управляващи, съгласно данни на Nansen и Arkham Intelligence.

През този интервал борсата се сблъска с изходящи потоци на обща стойност над $1 милиард, в комбиниране с входящи потоци, възлизащи на едвам $144 милиона. Забележително е, че изтеглянията на Биткойн не са включени в данните на Nansen. Нетните изходящи потоци в мрежата на Етериум възлизат на $840 милионаа по данни на аналитичната компания.

Nansen означи това развиване, заявявайки, че то е довело до повече от 15% понижение на притежаваните от борсата активи, както е в детайли разказано в обява от сряда.

Данните от блокчейн разбора на Arkham Intelligence разкриха забележителен спад в цената на криптовалутните активи, в това число BTC, държани от разпознати адреси на KuCoin, като в границите на един ден те понижиха от $6 милиарда на $4.8 милиарда. Въпреки евентуалните пазарни съмнения, понижението отразява на първо място изтеглянето на активи от вложителите в платформата.

Рязкото нарастване на тегленията съответства с подхванатите от федералните прокурори на Съединени американски щати правни дейности против борсата и двама от нейните създатели за хипотетични нарушавания на законите за битка с прането на пари. Специален сътрудник на отдел “Разследване на националната сигурност ” дефинира борсата като “предполагаема незаконна интрига на стойност няколко милиарда $ ”.

Сред потребителите породиха опасения по отношение на забавянето на изтеглянето на средства, което породи въпроси за стабилността на борсата. Данните от блокчейна обаче демонстрират, че изходящите преводи от KuCoin фактически са били обработени, което допуска, че забавянията евентуално са се дължали на струпване на поръчки за евакуиране.

KuCoin успокои потребителите си посредством обществените медии, като удостовери, че борсата работи безпроблемно и че активите на потребителите остават предпазени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР