В рамките на утрешния ден земеделските производители ще получат средствата

...
В рамките на утрешния ден земеделските производители ще получат средствата
Коментари Харесай

Изплащат 200 милиона лева по „украинската помощ“ в четвъртък

В рамките на утрешния ден земеделските производители ще получат средствата в размер на 200 млн. лева по „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ и „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “. Това заяви министърът на земеделието и храните доктор Георги Тахов по време на среща с представители на земеделския отрасъл в Министерство на земеделието и храните, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Той акцентира, че има решение на УС на Държавен фонд “Земеделие ” (ДФЗ) за погашение на сумата и е изпратена нотификация до Европейска комисия за цялата сума в размер на 325 млн. лева

Земеделският министър осведоми, че на следващия ден, дружно с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова ще се срещнат с представители на заинтригуваните страни. Той добави, че по отношение на неподходящите метеорологични феномени, оказали отрицателно въздействие върху земеделското произвеждане, по искане на България е задействан спешният запас на Европейски Съюз и за първи път засегнатите аграрни стопани у нас ще имат опцията да се възползват от този механизъм.

По време на срещата беше разискван и напредъкът по редица законодателни оферти от сектора, както и целевото разпределение на ресурса по държавната помощ “де минимис ”.

Участие в срещата присъединяване взеха: заместник-министрите на земеделието и храните Деян Стратев, Иван Капитанов и Янислав Янчев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР