В рамките на тридневна операция по пътен контрол в София

...
В рамките на тридневна операция по пътен контрол в София
Коментари Харесай

Полицията отне над 20 шофьорски книжки на нарушители в София за 3 дни

В рамките на тридневна интервенция по пътен надзор в София са отнети 21 шофьорски книжки и са прекъснати регистрациите на 12 автомобила и 2 мотоциклета , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Голяма част от откритите нарушавания на Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП) са свързани с прилагане на мобилен телефон при шофиране и с липса на сложени предпазни и на наложителна застраховка " Гражданска отговорност ".

Специализираната интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи е извършена в последните три дни от предходната седмица. В акцията са взели участие и полицейски екипи с мотоциклети на отделите " Пътна полиция " и " Специализирани полицейски сили ".
 В Добрич търсят къде да държат отнетите коли на пияни и дрогирани водачи
В Добрич търсят къде да държат отнетите коли на пияни и дрогирани водачи

359 са били досъдебните производства за шофиране след приложимост на алкохол и опиати през 2022 година

За интервала от 13 до 15 октомври са тествани 2196 моторни транспортни средства и 2445 водачи на моторни транспортни средства (МПС) и пасажери. За открити нарушавания са формирани 243 акта и 541 фиша. Връчени са и 1686 фиша, издадени по-рано.

Сред най-често установените нарушавания , за които са формирани актове са: непоставяне на предпазни колани - 83; липса на наложителна застраховка " Гражданска отговорност " - 14; прилагане на мобилен телефон - 12; недееспособност - 8; лишаване на преимущество на пешеходци - 6 и други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Направени са 818 инспекции за алкохол и наркотични субстанции, от които 4 посочили позитивен резултат за приложимост на опиати, 3 - за съществуване на над 1.2 промила алкохол в издишания въздух и 3 - до 1.2 промила.

Четирима души са хванати да ръководят мотоциклети без нужната по закон категория, а един е бил с непозволено регистрационна табела.
 Среднощна гонка си спретнаха патрулка и порше в Студентски град
Среднощна гонка си спретнаха патрулка и порше в Студентски град

Наложило се спомагателни екипи на полицията да бъдат включени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР