В рамките на своята ремонтна и инвестиционна програма за 2022

...
В рамките на своята ремонтна и инвестиционна програма за 2022
Коментари Харесай

ЕРП Север инвестира 640 хиляди лева в реконструкция на мрежата в общините Провадия, Ветрино и Суворово

В рамките на своята ремонтна и капиталова стратегия за 2022 година електроразпределителното сдружение, опериращо на територията на Североизточна България, извършва обекти за реорганизация на мрежата във варненските общини Провадия, Ветрино и Суворово.

В провадийското село Бързица ЕРП Север извърши реорганизация на въздушна мрежа ниско напрежение. Дейностите включиха замяна на 50 стоманобетонни стълба и монтаж на 7,5 километра извит изолиран проводник. По този метод ще се ограничи рискът от спиране на електрозахранването заради повреди по мрежата и ще се усъвършенства качеството на захранващото напрежение към крайните клиенти на компанията.

Другият приключен обект включи цялостна рехабилитация на въздушна мрежа на общо 13 трафопоста, намиращи се в общините Ветрино и Провадия. Монтирани бяха и 2 реклоузера по въздушен електропровод Синдел, което ще разреши на екипите на ЕРП Север по-бързо да локализират зародили повреди и ще понижи времето на безтокови паузи при оперативни превключвания и поръчки за работа.

Третият обект е в стадий на осъществяване. Той планува реорганизация на ВЕЛ Щипско, осигуряващ аварийно зареждане на гр. Суворово посредством връзка сред подстанциите Вълчи дол и Добруджа. При обновяването ще бъде сменен проводник в сектор с дължина 3 километра, както и 8 стоманобетонни стълба и 150 изолатори и конзоли в сектор, преминаващ през труднодостъпна, гориста околност. Ще бъдат инсталирани 5 нови разединители, което ще понижи времето за определяне на местоположението на повреди по мрежата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР