В рамките на Световния икономически форум в Давос Мариел Габриел

...
В рамките на Световния икономически форум в Давос Мариел Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел обсъди с Джеймс О`Брайън стратегическия диалог между България и САЩ

В рамките на Световния стопански конгрес в Давос Мариел Габриел се срещна с асистент държавния секретар на Съединените щати Джеймс О'Брайън, оповестяват от външното ни министерство. Във фокуса на срещата е бил стратегическият разговор сред България и Съединени американски щати и общи подходи към световни и районни проблеми. 

" Подкрепа, съгласуваност и общ отговор на провокациите са основните думи. Радвам се, че като съдружници и сътрудници отговаряме дружно на районни и световни провокации ", съобщи по време на срещата Мария Габриел. Двамата са разискали стратегическата позиция на България в НАТО по повод сигурността в Черноморския район и европейската вероятност на Западните Балкани. Мария Габриел е наблегнала и на Меморандума за съгласие сред България и Съединени американски щати за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация и основното му значение в среда на засилващи се хибридни офанзиви и дезинформация.

" Благодаря на асистент държавния секретар на Съединени американски щати Джеймс О'Брайън за поддръжката и готовността да даваме общи отговори на днешните провокации ", разяснява още Мария Габриел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР