В рамките на среща с държавния глава на Руската федерация

...
В рамките на среща с държавния глава на Руската федерация
Коментари Харесай

На среща с Путин Рафаел Гроси призова за максимална военна сдържаност около Запорожката АЕЦ

В рамките на среща с президента на Руската федерация Владимир Путин генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси прикани за " оптималната военна въздържаност “ към Запорожката атомна електроцентрала, се споделя в прессъобщение на формалната интернет страница на организацията, представено от " Фокус ".

" Той [Гроси] също повтори апела си за оптималната военна въздържаност и прецизно съблюдаване на петте съответни правилото, утвърдени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", се споделя в текста.

В хода на диалога италианецът е подертал, че обстановката с нуклеарната и физическата сигурност на оборудването остава несигурна.

МААЕ също ще продължи да " следи от близко “ обстановката с личния състав в атомната електроцентрала в Запорожие, е допълнил Гроси.

" Ситуацията с личния състав в [ядрената] в ЗАЕЦ остава жизненоважен въпрос за нуклеарната сигурност, който ще продължим да следим от близко “, цитират в текста думите на Гроси.

По данни на МААЕ сега в ЗАЕЦ работят 4500 чиновници, а още 940 поръчки чакат утвърждение. Преди началото на спора в Украйна в Запорожката АЕЦ работеха 11 500 души. Гроси назова актуалните равнища на личен състав задоволителни, с цел да се ръководи централата в сегашната обстановка.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР