В рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона

...
В рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона
Коментари Харесай

МВР залови 22 пияни и 7 дрогирани водачи

В рамките на профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 7888 моторни транспортни средства (МПС). Общо 10 526 водачи и пасажери са подложени на надзор, заяви Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Акцент в акцията е било недопускането на ръководство на МПС от водачи, които са използвали алкохол, наркотични субстанции или техните аналози, както и от неправоспособни водачи. В хода на интервенцията са формирани 2192 фиша и 525 акта за открити административни нарушавания.

Според статистиката на Министерство на вътрешните работи, общо 22 водачи са били засечени да карат след приложимост на алкохол : 15 от тях с централизация от 0,5 до 1,2 промила, и 7 с над 1,2 промила. Трима от тях са отказали да се подложат на тест. Освен това, седем водачи са открити да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози , като петима от тях са отказали тест за опиати.

В рамките на интервенцията е употребен и методът " линеен надзор ", при който са тествани 1993 МПС и 2396 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 667 фиша и 112 акта за открити административни нарушавания (АУАН). По този способ са открити двама водачи с алкохолна централизация от 0,5 до 1,2 промила и един лидер, карал под влияние на наркотични субстанции или техните аналози.
 Министерство на вътрешните работи хвана 28 пияни и 7 дрогирани водачи седнали зад кормилото
Министерство на вътрешните работи хвана 28 пияни и 7 дрогирани водачи седнали зад кормилото

Проверени са 7883 моторни транспортни средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР