В рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона

...
В рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона
Коментари Харесай

Хванаха 32 пияни и 10 дрогирани зад волана за един ден

В рамките на профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата бяха тествани общо 8840 моторни транспортни средства, като е осъществен надзор върху 12 203 водачи и пасажери.

В резултат на акцията са формирани 2220 фиша и 562 акта за открити административни нарушавания. През миналия ден са били засечени общо 32 водачи , карали след приложимост на алкохол, от които 12 са имали от 0,5 до 1,2 промила, 20 - над 1,2 промила, а трима са отказали тестване.

От друга страна, 10 водачи са били засечени да карат под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози, като шестима от тях са отказали да бъдат тествани. Обобщените данни по метода " линеен надзор " демонстрират, че са били тествани 2658 МПС и 3027 водачи и пасажери, като са били формирани 1967 фиша и 161 акта за открити административни нарушавания.

Седем водачи са били засечени да карат след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, четирима - с над 1,2 промила, а трима са били засечени да ръководят моторно транспортно средство под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.

Акцентът в интервенцията е бил върху попречване на ръководство на МПС от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и на неправоспособни водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР