В рамките на следващите 3 години ще бъде осигурено място

...
В рамките на следващите 3 години ще бъде осигурено място
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: До 3 години - всяко дете с място в детска градина

В рамките на идващите 3 години ще бъде обезпечено място за всяко дете над три години в детско заведение в София. Това увери пред БНР кметът Йорданка Фандъкова.

Тя разяснява, че е резонно родителите, чиито деца не са признати в детска градина или ясла, да бъдат обезщетени. Фандъкова чака държавното управление да реши по какъв начин да бъдат изплащани обезщетенията.

" Беше открито решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, тъй като, да, в действителност, резонно е родители да бъдат обезщетени, само че по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, с цел да могат да посещават детските градини, по тази причина сме разделили, по този начин да се каже, дилемите и след влизането на закона към този момент страната ще дефинира метода, по който да бъдат отпускани тези обезщетения, а ние продължаваме извънредно интензивно и интензивно да строим ", изясни кметицата.

За 14 септември (понеделник) е плануван нов митинг на родители по отношение на незадоволителните места в детските градини в София. В отговор кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че ще бъде показана сериозна капиталова стратегия за строителство на здания на детски градини и казусът ще бъде решен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР