В рамките на следващата седмица ще бъде пуснат изкуствен интелект,

...
В рамките на следващата седмица ще бъде пуснат изкуствен интелект,
Коментари Харесай

IT експерт: Изкуствен интелект ще следи за достоверността на постове в Туитър

В рамките на идната седмица ще бъде пуснат изкуствен интелект, който ще се пробва да предсказват достоверността на наличието в постове в туитър
Това разгласи пред БНР доктор Преслав Наков от Катарския институт по компютърни проучвания, началник на план за битка с подправените вести, дезинформацията и пропагандата - в съдействие с Масачузетския софтуерен институт, във връзка със международния информативен поток, обвързван с Covid-19.

" В едни страни опасенията са най-вече за здравето на хората, а в други - за стопанската система ", изясни Наков. Той даде образец с Англия и Съединени американски щати, които са били загрижени главно за стопанската система на страните си, само че в последните дни разнообразни авторитетни проучвания са довели до проверка на проектите им за прекосяване през пандемията от ковид.

Наков изясни, че те наблюдават обществените медии и ревизират дали информациите в тях са рискови, или дават положителни хрумвания по какъв начин да се борим с ковид.

По думите му в Катар няма суматоха във връзка със болестта от ковид и презапасяване с артикули, тъй като хората имат вяра в държавното управление. 20 милиарда $ е икономическият пакет, очакван за стимулация на стопанската система на страната. Наков уточни, че в Катар е неразрешено влизането на хора от целия свят, единствено локални могат да се завърнат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР