В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

КАТ хвана 17 пияни и 10 дрогирани зад волана

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата бяха устанвоени 17 пияни и 10 дрогирани водачи за миналото денонощие, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 9311 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 12 096 водачи и пасажери. Съставени са 2528 фиша и 639 акта за открити административни нарушавания .

През миналите 24 часа са открити 17 водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 12 - с над 1,2 промила, двама са отказали тестване. 10 са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози, шестима са отказали тестване.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор " са тествани 3214 МПС и 3268 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 833 фиша и 160 АУАН. Установени са четирима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и четирима - с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.
 26 пияни и 11 дрогирани водачи засече КАТ за ден
26 пияни и 11 дрогирани водачи засече КАТ за ден

По метода " линеен надзор " са хванати петима след приложимост на алкохол и трима - на наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР