В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

В рамките на ден: Хванаха над 40 пияни да шофират по пътищата у нас

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 10 168 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11 393 водачи и пасажери.

Съставени са 2262 фиша и 516 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 44 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохо л – 25 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 19 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода „ линеен надзор “ са тествани 2294 МПС и 2622 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 571 фиша и 93 АУАН. Установени са седем водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и седем - с над 1,2 промила. Двама са открити да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
 
Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР