В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

Полицията хвана 18 пияни и 14 дрогирани водачи за изминалото денонощие

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата бяха тествани 8752 моторни транспортни средства през миналото денонощие , оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 11 054 водачи и пасажери. Служителите на Министерство на вътрешните работи са съставили 2265 фиша и 694 ак та за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози.

В рамките на миналия ден са открити общо 18 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол . Осем от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, като един е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 14 души. Шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2566 МПС и 2576 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 580 фиша и 169 АУАН.

Установен е един лидер, управлявал след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Двама са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
 Хванаха 32 пияни и 19 дрогирани водачи
Хванаха 32 пияни и 19 дрогирани водачи

Шестима са отказали да бъдат тествани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР