В рамките на публичния дебат в Щип за конституционните промени,

...
В рамките на публичния дебат в Щип за конституционните промени,
Коментари Харесай

Зоран Заев С Остър Отговор Към Каракачанов!

В рамките на обществения спор в Щип за конституционните промени, министър председателят въпреки всичко увери, че ще продължи с напъните си за създаване на другарство с България.

" Очаквам европейските полезности да бъдат признати от всички, тъй като подадох ръка и одобрих, че споделяме обща история. Ще продължа да приказвам в дух на другарство и ще продължа да построявам другарство, без значение от аргументите, заради които някой е основал изказванията си. Вярвам, че както господин Каракачанов, по този начин и министър Захариева и министър председателят Борисов, само че на първо място българският народ е другарски народ на нашия ", разяснява Заев.

В изказването се намеси професор Георги Спасов, който съобщи, че изказването на Каракачанов е реакция на страха, че с влизането на Македония в Европейски Съюз той може да остане без парите от продажбата на българските паспорти.

Лидерът на опозицията Християн Мицковски също разкритикува изказването на Каракачанов.

" В Македония и България към момента има сили, които не мислят положително за връзките сред съседите ", разяснява ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ.

От научна позиция няма спор, че македонският език е диалектна форма на българския, само че от политическа, както има македонски политици, по този начин има и македонски език. Това разяснява по Би Ти Ви някогашният дипломат на България в Скопие Александър Йорданов.

Той проучва контракта сред България и Македония и съглашението сред Македония и Гърция. Русия е страната, която се опълчва на евроатлантическата интеграция на Македония, счита Йорданов.

Според него, когато страната бъде призната в НАТО, диалозите сред София и Скопие ще се водят като сред две натовски страни и ще бъдат естествени, ще бъдат решени и проблемите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР