В рамките на програмата на 68-ата сесия на Регионалната комисия

...
В рамките на програмата на 68-ата сесия на Регионалната комисия
Коментари Харесай

Пловдив очарова туристически спецове


В рамките на програмата на 68-ата сесия на Регионалната комисия за Европа на Световната организация по туризъм в София, делегати от Армения, Кипър, Португалия, Германия, Туркменистан и Ватикана посетиха Пловдив тази събота. Те бяха посрещнати от Пламен Панов, заместник-кмет по „ Култура, археология и туризъм “ в община Пловдив и придружавани по време на престоя си в града под тепетата от представители на Отдел „ Туризъм “ на община Пловдив и на Министерството на туризма.

Гостите направиха културно-опознавателна обиколка, включваща водещи туристически обекти в града: Епископската базилика на Филипопол, Античния спектакъл, къща „ Хиндлиян “, Регионалния етнографски музей, църквата „ Св. св. Константин и Елена “, Музейна аптека „ Хипократ “ и Римския стадион.  По време на своята аудиенция, делегатите останаха мощно впечатлени от посетените забележителности, от сърдечното гостолюбие и от българската кухня и обичайните локални сортове виновност. Тази извънредно въздействаща, техническа аудиенция приключи с обещанието от доста от тях да посетят Пловдив още веднъж, този път със фамилиите си и с другари.

Само преди дни България бе определена единствено за член на Изпълнителния съвет (Executive Council) на Световната организация по туризъм с мандат 2023-2027г. Така страната ни заема едно от овакантените места за район „ Европа “ на Изпълнителния съвет на СОТ. България беше определена след оспорвано гласоподаване и получи поддръжка, дружно с Чехия, Италия и Литва като нови членове на Изпълнителния съвет. Това е действен ръководещ орган, който следи за това СОТ да извършва своята работна стратегия и да се придържа към бюджета си.

В ИС членуват общо 35 страни (от тях 10 европейски), 34 от които се избират с мандат от четири години, до момента в който Испания остава непрекъснат представител.

България е членувала в Изпълнителния съвет на Организацията за интервалите 1982-1985, 2004-2007, 2010-2013 и 2013-2017 година, а понастоящем беше и измежду претендентите за участие в новия състав на Изпълнителния съвет за интервала 2023-2027 година Страната ни сега е заместник-председател на Регионална комисия „ Европа “ на СОТ, с мандат, изтичащ през 2023 година

Участието на България в интернационалните структури способстват за имиджа на страната като туристическа дестинация, която споделя визията на Организацията в насърчаването на конкурентни и устойчиви туристически политики, които дефинират туризма като мотор за стопански напредък, приобщаващо развиване и екологична резистентност.

Домакинството на страната ни на 68-та сесия на Регионална комисия „ Европа “ е съществено интернационално самопризнание, което даде опция на българския туристически артикул да бъде показан пред извънредно необятна и професионално насочена публика – министри, държавници, представители на бизнеса, на университетските среди и други.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР