В рамките на проект Помисли преди да изхвърлиш“ бяха създадени

...
В рамките на проект Помисли преди да изхвърлиш“ бяха създадени
Коментари Харесай

Дигитална игра за хранителни отпадъци

В рамките на план „ Помисли преди да изхвърлиш “ бяха основани три цифрови просветителни игри, които бяха включени в стратегиите за образование на целевите групи от възпитаници.

Играта за хранителни боклуци е последната от трите цифрови игри. Нейната цел е запознае учениците по отношение на значими въпроси, знанието на които може да предотврати формиране на хранителен боклук. Идеята на играта е децата да схванат какъв брой доста старания, сила, труд и запаси са нужни за производството на храната и какъв брой дълъг път минава тя до момента в който стигне до тях. По този метод ще ги мотивираме, за какво не би трябвало да се изхвърля храна – дружно с нея изхвърляме вложените запаси, сила, средства, труд.

Случвало ли ви се е да изхвърляте храна? Знаете ли, че 30 % от храната в света се изхвърля. И по едно и също време с това към 690 милиона души в света гладуват. Какво се случва с храната, която изхвърляме? Отива в сметището и там до момента в който се разлага отделя газове, нездравословни за планетата. Колко сила, първични материали и време е изразходвано, с цел да стигне храната от фермата до нас?

Играта е налична на уеб страницата на плана, в това число и за мобилни устройства:

Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

 

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР