В рамките на предприети през последните десет дни операция по

...
В рамките на предприети през последните десет дни операция по
Коментари Харесай

Над 1 кг наркотици са иззети за последните 10 дни при акции в София

В рамките на подхванати през последните 10 дни интервенция по противопоставяне на закононарушения с наркотични субстанции на територията на столицата са арестувани 16 души, съпричастни към закононарушения с опиати, конфискувани са над 1 кг наркотични субстанции. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На 26 септември, след подхванати голям брой оперативно- издирвателни и процесуално- следствени дейности чиновници на бранш „ Наркотици “ – Столична дирекция на вътрешните работи заловиха 10 мъже- на възраст сред 21 и 36 години, и две дами - на 21 и 25 години, разпространявали дрога в разнообразни квартали на София. При осъществените инспекции на арестуваните, на адресите, населявани от тях и в колите им, служителите на реда откриха и иззеха голям брой полиетиленови пликове с бяло прахообразно вещество и с растителна маса, бучки кафяво и бяло субстанции, електронни везни, мобилни телефони, огромни суми пари и други движимости, съотносими към незаконната им активност. Иззетите субстанции са хашиш и марихуана - над 600 г, 10 г амфетамин, 30 г кокаин и към 430 г „ мешилка “, сочи осъществената експертиза. По случая е формирано досъдебно произвеждане. След отчет на събраните материали в Софийската градска прокуратура на петима от арестуваните са повдигнати обвинявания за закононарушение по чл.354 а от Наказателен кодекс, а на двама от тях и по чл.214 от Наказателен кодекс. Наложени са им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

В края на месец септември малолетен юноша беше арестуван в парк „ Борисова градина “ от чиновници на Първо районно управление (на МВР), от който иззеха пакетче тревиста маса - 0.16 грама канабис. Друг 14-годишен юноша попадна в полезрението на служители на реда от Второ районно управление (на МВР) и при обиск у него откриха 0.14 грама марихуана. След снемане на пояснения двамата са предадени на родителите си. Събраните материали по двата случая са докладвани в Софийска районна прокуратура с мнение за налагане на корекционно- възпитателни ограничения по чл.61 от Наказателен кодекс.

На 3 октомври чиновници на Трето районно управление (на МВР) задържаха мъж и жена, разпространявали опиати. Те бяха хванати към обяд, на ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “ директно след продажба на дрога. При последвалите процесуално-следствени дейности, в границите на формираното досъдебно произвеждане, у тях и в таванско помещение към жилището им служителите на реда иззеха 107 полиетиленови пликчета, вид спейсбек, съдържащи зелена тревиста маса, плик със 110 грама суха тревиста маса и голям брой празни опаковки. От направената експертна информация излиза наяве, че конфискуваното вещество е синтетичен канабиноид. След отчет на събраните материали в Софийската градска прокуратура арестуваните са привлечени като обвинени за закононарушение по член 354 а от Наказателен кодекс и са им наложени ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР