В рамките на последните наводнения Междуведомствената комисия за бедствия и

...
В рамките на последните наводнения Междуведомствената комисия за бедствия и
Коментари Харесай

МОСВ разработва нови планове за управление на водите

В рамките на последните наводнения Междуведомствената комисия за бедствия и повреди ще отпусне над 4 млн. лева и ще се подхващат спомагателни дейности за попречване на последващите опасности, само че и за компенсиране на жителите и бизнеса, който е потърпевш.

Toва съобщи пред News.bg вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в отговор на въпрос с какви наложително административни ограничения от Закона за водите ще бъдат подкрепени бедстващите региони и наводненията в Смолянска и Благоевградска области .
 Свлачище блокира поданици на Ветово в домовете им
Свлачище блокира поданици на Ветово в домовете им

Има заплаха електрически дирек да се срути

Обследва се опцията дали да се подхващат ограничения за неща, случили се след 1 януари, изясни Сандов.

Той изясни, че сега няма настоящи проекти за ръководство на риска от наводнения и проекти за ръководства на речните басейни, което е сериозен проблем. Инициирано е публично разискване и се възнамерява в границите на идващите две седмици да се приготви законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите .

Касае се за едно изречение по отношение на преходни разпореждания, обвързвано с това, че проектите за ръководство на риска от наводнения и проектите за ръководство на речните басейни работят до приемането на нови такива , изясни Сандов.
 Караджов с нов план за тунела под Шипка и винетка за тирове за второкласната мрежа
Караджов с нов план за тунела под Шипка и винетка за тирове за второкласната мрежа

Магистрала " Струма " няма да се строи в трасето, което заплашва природата

Министерство на околната среда и водите създава новите проекти, които да стартират да работят след приключването на предходните, които били до края на 2021 година Законодателят обаче не бил записал, че могат да продължат до приемането на нови, което в действителност е законодателната самодейност на държавното управление. Същият случай касаел и Морската тактика.

Сандов увери, че държавното управление работи интензивно за справяне с рецесиите. Приоритетите, които работи кабинетът, са свързани със здравната, икономическата и рецесията, която породи с рецесията на цените на електрическата сила. Работи се интензивно в съгласуваност и връзка за справяне с тези проблеми, тъй като слагат българските жители и стопанска система от време на време и българската околна среда, безапелационен бе екоминистърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР