В рамките на посещението в Украйна 19 – 22 ноември

...
В рамките на посещението в Украйна 19 – 22 ноември
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Украйна има подкрепата на международната общност

В рамките на визитата в Украйна 19 – 22 ноември 2018 година в качеството си на докладчик на Съвета на Европа ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова се срещна с ръководителя на Върховната Рада на Украйна Андрей Паруби.

За няколко години Украйна направи доста в региона на законодателството, обвързвано с битката с корупцията и с децентрализацията на локалната власт. Висока оценка получиха последните промени в Конституцията през 2016 година, които са свързани с правосъдната промяна. Андрей Паруби осведоми, че приоритет в бюджета за 2019 година са средствата за защита поради външната опасност за сигурността на страната.

В Съвета на Европа болшинството страни поддържат глобите против Русия след анексирането на Крим, други упорстват за компромис, макар че тези дейности съставляват нарушение на интернационалното право.

„ Украйна има поддръжката на интернационалната общественост и следва да има самочувствието за осъществяване на измененията, свързани със доближаване на стандартите на Съвета на Европа и Европейски Съюз. “, акцентира Джема Грозданова. Тя изрази вяра, че идните през 2019 година президентски и парламентарни избори няма да забавят законодателния развой.

Изборът на Украйна за пълноправно участие в Европейски Съюз и НАТО е явен. Очаква се това да бъде записано и в Конституцията на страната.
 djema_grozdanova-pace-ukrainesnimka4  djema_grozdanova-pace-ukrainesnimka3  djema_grozdanova-pace-ukrainesnimka2  djema_grozdanova-pace-ukrainesnimka1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР