В рамките на по-малко от седмица втора голяма германска компания

...
В рамките на по-малко от седмица втора голяма германска компания
Коментари Харесай

Втора голяма германска инвестиция в България

В рамките на по-малко от седмица втора огромна немска компания отвори порти в България. След като хранителната верига Lidl на 28 юли откри най-големия логистичен център на Балканите на стойност 80 млн. лева и разкри 150 нови непрекъснати работни места, през днешния ден това направи и немската холдингова компания „ Костал”. Новото дружество се намира в Индустриалната зона на Пазарджик. Там немският вложител е купил терен от 60 декара и е построил индустриална база от два цеха с разгъната застроена повърхност от 10 000 кв.м. Инвестицията е на стойност 32 млн. EUR. Разкрити са 500 работни места, като проектите са в близко време те да набъбнат до 1700 души.



Възнаграждението на чиновниците е близо до междинната работна заплата за район Пловдив, прецизираха от компанията, без да конкретизират сума. През есента на 2018 година там ще бъде открита и втора индустриална база, чието създаване стартира в най-скоро време. Тя ще се състои още веднъж от два цеха и е ще е с РЗП 15 000 кв.м. Строителството на сегашната е лишило 7-8 месеца.

„ Качествените вложения могат да се случат във всяка точка на България. Имаме потребност от положителни кметове, от работеща Агенция за вложения, от държавна политика, която оказва помощ.



През тази фабрика ще изнасяме съставни елементи за всички автомобилни производители в целия свят”, сподели по време на откриването някогашният президент Росен Плевнелиев.

Подобна инвестиция може да се преглежда като знак, че стопанската система на България се движи в вярната посока сподели по време на церемонията по откриването кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Под 7% е безработицата в България, напомни министър председателят Бойко Борисов. Основният проблем остава набирането на квалифицирана работна ръка, счита той. Днес безработни са тези, които не желаят да работят.



Германската компания е водач в производството на електрически, електромеханични и механични артикули за автомобилната промишленост. Разполага с 46 завода в 21 страни. Заводът на компанията в Чехия е най-големият производител на модули за кормилни уредби за европейския пазар.



















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР