В рамките на парламентарния контрол министърът на правосъдието Атанас Славов

...
В рамките на парламентарния контрол министърът на правосъдието Атанас Славов
Коментари Харесай

Правосъдният министър погна нотариус заради сделките на енергийния бос Гинка Върбакова

В рамките на парламентарния надзор министърът на правораздаването Атанас Славов заяви, че е упълномощил инспекция за дейности на нотариус при вероятно нерегламентирано прекачване на земи в Пазарджишко, заяви БНР.

Проверката е назначена след медийни изявления.

" Ако има констатации за нередности при реализирането на покупко-продажбите, по закон, би трябвало министърът да алармира Дисциплинарната комисия към нотариалната камара, която към този момент да произнесе, първо да откри обстоятелствата на собствен ред и да глоби съответното лице ", заключи Атанас Славов.

Славов се базира на следствие на " Свободна Европа " за скица, при която се присвояват аграрни земи в региона на селата Априлци и Сбор посредством разнообразни очевидци, на които еднакъв нотариус издава документ за благосъстоятелност, а земите се получават от компания на Гинка Върбакова.

По този метод стотици декари са покрити с фотоволтаични панели. Правосъдният министър подсети, че същата компания е била обект на следствие и през 2019 година от Антикорупционния фонд:

" Само че за подписани контракти с община Пазарджик, т.е. става дума за продажба на земя на много занижени цени, отново по отношение на построяването на фотоволтаичен парк. Очевидно става дума за някаква методичност. Най-малкото - за систематичен интерес на тази компания в региона и землището на община Пазарджик ".

Депутатът от " Възраждане " Стоян Таслаков, задал въпроса към министъра, предложи сигналът да бъде отвеян и към прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР