В рамките на ОП “Околна среда” за следващия програмен период

...
В рамките на ОП “Околна среда” за следващия програмен период
Коментари Харесай

Кой ще има право да получи около 6200 евро за електромобил?


В рамките на Оперативна програма “Околна среда” за идващия програмен интервал би следвало да има заделени 30 милиона евро, които са за подкрепяне с към 6200 евро на човек, който реши да си закупи електрически автомобил.

Това изясни в ефира на вицепремиерa и екоминистър Борислав Сандов.



“Говорим за нов електрически автомобил и приказваме за хора, които живеят в обитаеми места с превишени равнища на финни прахови частици. Идеята е преди всичко да понижим замърсяването от превоза, посредством подкрепяне на хората с към 20% за закупуването на нов електрически автомобил и по този начин да се понижат фрапантно емисиите”, изясни той.

Попитан дали ще има условия какъв би трябвало да е остарелият автомобил, с цел да се субсидира съответния водач, Сандов изясни:

“Всеки, който действително закупи нов електрически автомобил ще бъде подкрепят по този метод. На всички ни е ясно, че човек, който има доста остарял автомобил евентуално не може да си разреши да си закупи чисто нов електрически автомобил. В този смисъл ще бъде неуместно, в случай че ние подтикваме хората първо да си закупят остарял автомобил, който другояче не употребяват единствено и единствено да могат да влязат в тази програма”, топълни екоминистъра. Повече за изискванията за субсидиране, както и за вендинг машините за пластмаса, чуйте в прикачения звуков файл.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР