В рамките на обявените ограничения заради епидемията от коронавирус в

...
В рамките на обявените ограничения заради епидемията от коронавирус в
Коментари Харесай

Жесток комендантски час се въвежда в Турция за три дни

В рамките на оповестените ограничавания поради епидемията от ковид в Турция от през днешния ден (петък, 20 ноември) до понеделник (23 ноември) от 20.00 часа вечерта до 10.00 часа сутринта ще се ползва възбрана за излизане на открито (комендантски час).

В петък, събота и неделя магазинната мрежа, моловете, заведенията, заведенията за хранене, които оферират единствено храна за у дома, фризьорските салони и други ще работят до 20.00 часа вечерта.

В понеделник свършва междинната почивка на учениците. Те ще продължат да учат отдалечено онлайн до края на месец декември. Отменят се всички изпити, както и занятията онлайн в образователните заведения, занимални, курсове.

Детските градини и предучилищните заведения ще останат отворени за облекчение на родителите, които работят. Но часовете в предучилщните заведения ще бъдат лимитирани до шест часа на ден.

Кината, театрите, увеселителните заведения, кафенетата ще останат затворени до края на тази година.

За лицата над 65 години и под 20 години, които не работят, са въведени ограничавания за излизане на открито след 16.00 часа до 10.00 часа сутринта на идващия ден.

Според здравните управляващи, в случай че подхванатите до момента ограничения не са задоволителни за спад на разпространяването на Covid-19, не е изключено да се вкара локдаун за несъмнено време.

От регионалната Дирекция по опазване на здравето в пограничния град Одрин оповестиха, че не се планува затваряне на границите към България и Гърция. Няма ограничавания за придвижване сред градовете. Но от всички пасажери се изисква да имат ХЕС-код, който разрешава следене на инфектираните.

Истанбул, Бурса и Измир са най-рисковите за момента градове.

В Истанбул над 40 квартални региона са с 50-60-70 на 100 инфектирани с Covid-19, по данни на истанбулската огромна община.

В Измир разпространяването на епидемията е надхвърлило три пъти равнищата отпреди месеците април - май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР