В рамките на настоящата 2017 година Инспекцията по труда в

...
В рамките на настоящата 2017 година Инспекцията по труда в
Коментари Харесай

Повече непълнолетни работници на пазара

В рамките на актуалната 2017 година Инспекцията по труда в Ловеч е отчела рекорден брой издадени разрешителни за работа на малолетни лица , заяви БНР, цитира news.bg 

От началото на 2017 година до края на месец октомври са издадени 131 позволения за работа на малолетни лица в област Ловеч. Това е двойно повече от миналата 2016 година.

Увеличението на лицата под 18-годишна възраст, искащи да работят, се дължи на разширяването на обсега на икономическите действия, в които се употребява труда на малолетни. Традиционно най-често малолетни се наемат в хотелиерството, ресторантьорството и търговията. В рамките на тази година доста са се нараснали искащите да работят в предприятия от хранително вкусовата индустрия.

Според данни на Инспекцията по труда в Ловеч нарастването на искащите малолетни да работят се дължи и на дефицита на работна ръка в страната, както и на по-голямата мотивация на младежите да поставят труд.

От началото на годината до в този момент инспекторите на ИА " ГИТ " са открили пет случая на малолетни служащи, които нямат издадено позволение за работа. На работодателите са формирани актове и са изпратени сигнали до прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР