В рамките на мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани

...
В рамките на мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани
Коментари Харесай

Сърбия разби група за трафик на мигранти от България

В рамките на огромна полицейска акция в Сърбия са арестувани деветима членове на проведена незаконна група за трафик на незаконни мигранти през границата с България , заяви сръбският вестник " Телеграф ", представен от БГНЕС.

При интервенцията na сръбската полиция и прокуратурата е открито, че против такса от 300 до 1000 евро на човек трафикантите са помагали на мигранти да преминат незаконно държавната граница с България , с цел да продължат към други страни от Европейски Съюз.

" Членове на работната група на Министерството на вътрешните работи, занимаваща се с проблемите на незаконната миграция, в съдействие с полицейското ръководство на град Враня в Южна Сърбия, Прокуратурата за проведена престъпност и Висшата прокуратура във Враня, на територията на (общините) Враня, Прешево и Сурдулица са арестувани 9 членове на проведена незаконна група заради съмнение, че са направили закононарушението " нелегално прекосяване на държавната граница и трафик на хора ", се споделя в публично изказване.

По случая се търси и още един 34-годишен мъж.

Трафикантите са помагали на незаконните мигранти да минават нелегално държавната граница сред Република Сърбия и Република България с превоз до Прешево, а по-късно до Белград, Суботица и Сомбор, с желание за по-нататъшен превоз до страни от Европейския съюз. Подозира се, че членовете на проведената незаконна група за интервала от август до октомври 2022 година са улеснили противозаконното прекосяване на държавната граница и превозването на 90 незаконни мигранти , като са разделили получените пари между тях.

Заподозрените са арестувани за период до 48 часа и ще бъдат предадени на прокуратурата.
 Фронтекс разполага чиновници в Западните Балкани
Фронтекс разполага чиновници в Западните Балкани

За първи път Агенцията изпраща свои чиновници отвън юрисдикцията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР