В рамките на конференция, посветена на втечнения природен газ (LNG)

...
В рамките на конференция, посветена на втечнения природен газ (LNG)
Коментари Харесай

„НОВАТЕК“ сключи първото споразумение за продажба на газ от „Арктик СПГ 2“


В рамките на конференция, отдадена на втечнения природен газ (LNG) в Шанхай комерсиалното поделение на компанията „ НОВАТЕК “, Novatek Gas&Power Asia и Vitol S.A оповестиха, че са постигнали съглашение за главните условия з адоставка.

Споразумението планува подписване на контракт за 15 години с годишна доставка за 1 млн. тона LNG от плана „ Арктик СПГ “, а от други планове на „ НОВАТЕК “ LNG ще се доставя по изискванията на FOB на претоварващия термнал на компанията в Мурманска област. Освен това е планувана опция за доставка на терминала на „ НОВАТЕК “ в Камчатка.

„ Започнахме да сключваме контракти за доставка на LNG от новия ни план „ Арктик СПГ 2 “. Продажбата на полутечен природен газ от претоварващите терминали ще обезпечи еластичност при доставките по света и ще даде опция за оптималната реализация на капацитета за основаване на LNG-хъбове в Азиатско-Тихоокеанския и в Атлантическия басейн “, е декларирал първият заместник-председател на „ НОВАТЕК “ Лев Феодосиев, съгласно прессъобщение на компанията.

Проектът „ Арктик СПГ 2 “ планува строителство на три линии за произвеждане на полутечен природен газ с мощ от 6,6 млн. тона годишно за всяка. Проектът се реализира на основата на ресурсната база на Салманското находище. Според стандарта PRMS потвърдените ресурси в находището се пресмятат на 1,138 трлн. куб м естествен гац, а съгласно съветската подредба – 1,978 трлн. куб м.

Френската компания Total купи 10 % в „ Арктик СПГ 2 “ и с право за постигане на дял от 15 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР