В рамките на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

...
В рамките на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел
Коментари Харесай

Румен Радев участва в работна сесия на европейските лидери с Володимир Зеленски

В рамките на изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел държавните и държавни ръководители на европейските страни организираха през днешния ден работни сесии с президента на Украйна Володимир Зеленски. Президентът Румен Радев взе участие в взаимната работна сесия дружно с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер, министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис, министър-председателя на Словения Роберт Голоб, министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, както и министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович, съобщиха от  прессекретариата на президента .

Продължаващите военни дейности сред Русия и Украйна, провокациите пред украинската енергетика в условия на зима, затруднените вериги на доставки, филантропичните последствия от войната, както и упоритостта за европейска интеграция на Украйна, бяха във фокуса на срещата.

Президентът Румен Радев акцентира поредната филантропична поддръжка, която България оказва на Украйна, в това число и на огромната българска диаспора в страната, както и на десетките хиляди украински жители, потърсили избавление от спора у нас. Енергийната политика на България основава предпоставки за действителна диверсификация в доставките на енергийни запаси за целия район, от което може да се възползва и Украйна. Президентът Радев още веднъж акцентира, че нуклеарната енергетика е от стратегическо значение за бъдещето на българската енергетика и стопанска система и България не може да одобри налагането на наказания в тази сфера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР